Werken bij Cendris

Data en Analyse specialist

Landelijk
Vast
40 uur per week

Wat ga jij doen

Met behulp van feiten en cijfers de antwoorden achter een vraag of probleem uitzoeken. Voor jou is dit een uitdaging! Analyseren, beredeneren en adviseren, jij weet welke data nodig is om een feitelijk beeld te vormen bij een vraagstuk. Daarnaast kun je deze inzichten omzetten in een gepast advies voor de belanghebbenden. Dat maakt jou een ervaren Data en Analyse specialist. En bij Cendris zoeken wij zo iemand!

Jij wordt gevraagd om de complexere vraagstukken met betrekking tot de data die de organisatie ter beschikking heeft, te onderzoeken en hier relevante verbanden uit te halen. Jouw nieuwe opdracht, die op één van de Cendris kantoren, op locatie van de klant of gedeeltelijk thuis kan worden uitgevoerd, begint met een intake bij de aanvrager. Je achterhaalt de klantbehoefte én of de opdracht prioriteit heeft en wat men met jouw inzichten gaat doen. Na de intake heb je voor jezelf in beeld wat je wel en wat je niet gaat uitzoeken en welke databronnen je hiervoor nodig hebt. Je kunt ingezet worden voor diverse soorten analyses, zoals:

 • Er kan een operationeel probleem worden voorgelegd, bijvoorbeeld er is sprake van veel herhaalverkeer op een specifiek contactkanaal of klantproject: kunnen we hier de grondoorzaak van achterhalen? Is er een patroon in te herkennen? Wat zijn mogelijke oplossingen om het herhaalverkeer te laten afnemen?
 • Je sluit aan bij samenwerkingsverbanden van verschillende afdelingen op gebied van customer/user experience. Je bent onderdeel van het projectteam en voorziet het team van de benodigde inzichten. Je denkt ook actief mee bij het bepalen van de vervolgacties en je monitort de effecten van deze acties.

Met de benodigde input start je het onderzoek. Welke databronnen heb ik al? Welke interne of externe data heb je aanvullend nodig? Hoe ga je zorgen dat data goed bij elkaar komt? Je kunt dit alleen doen of je zoekt de samenwerking met een collega van de BI (business intelligence) afdeling. Je maakt een eerste inventarisatie, je ziet de eerste mogelijke verbanden en onderzoekt of en hoe je deze aantoonbaar kunt maken. De gevonden inzichten en verbanden onderzoek en verifieer je met passende statistische modellen. De resultaten en bevindingen zet je om naar een advies, een presentatie of een andere vorm van output. Je opdracht rond je af met een verificatie/evaluatie bij je opdrachtgever.

Cendris is wellicht geen “the Matrix”, maar biedt veel uitdaging vanwege het brede scala aan verschillende projecten in de klantcontact-branche die jij als data en analyse specialist gaat helpen.

Wat bieden wij

 • Een salaris tussen de 2353 euro en 3471 euro. Bij de inschaling kijken we naar jouw opleiding en werkervaring.
 • Werkuren die in overleg met jou worden afgestemd. Het is een fulltime baan maar werk je liever 36 uur? Dan is dit ook mogelijk!
 • De mogelijkheid om (gedeeltelijk) thuis te werken en zelf te kiezen voor een Cendris werklocatie die het dichtst bij jouw woonplek ligt.
 • De ruimte om als analist adviezen te geven die als basis voor een probleem dienen.
 • Een organisatie waar jij jouw data talenten helemaal kwijt kan. We bieden onze medewerkers graag de ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.
 • Jij bent uit-munt-end!: Wij waarderen jouw inzet en dat willen wij graag belonen. Hebben wij even iets gaafs voor jou: Cendris Coins! Met dit klinkende spaarsysteem verzamel je Coins die je kunt gebruiken voor inspirerende extra’s in de Coins shop. Denk bijvoorbeeld aan een avondje bios, een dagje pretpark of een van de vele producten (cadeaukaarten, elektronica, huishoudapparatuur etc.)
 • Talent Lab: Laat jouw talent stralen! Hier komen eenmalige of tijdelijke klussen op te staan. Bijvoorbeeld wanneer wij een fotograaf zoeken voor een open dag of deelnemers aan projectgroepjes.

Wat vragen wij

 • Je beheerst en spreekt de Nederlandse taal.
 • Je bent nieuwsgierig ingesteld
 • Je hebt aantoonbare ervaring met data (pre)processing, analyse-werkzaamheden en je hebt ervaring met statistische modellen.
 • Je bent bekend met en kunt werken met Python of R.
 • Je hebt basiskennis van T-SQL of een andere SQL variant.
 • Je bent communicatief vaardig, je schakelt tussen vele verschillende opdrachtgevers en bezit de capaciteiten om de juiste vraag te stellen.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als data en analyse specialist.
 • Je hebt kennis van voorspelmodellen en machine learning technieken en je wilt je hier verder in ontwikkelen.
 • Ervaring in de klantcontact branche is een pre.
 • Interesse? Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Arnaud Kloeze: 06-49054673. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met mij! Ik ben Wiepie van der Veen en Coördinator Recruitment bij Cendris. Tel: 06-40880121 of mail mij: wiepie.van.der.veen@cendris.com.
 • Procedure? Solliciteren kan tot en met 1 juli. Afhankelijk van het aantal reacties zal er een voorselectie worden gemaakt. Je hoort binnen 3 werkdagen na je sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Als je gesprek positief verloopt, mag je een Talenten en Motivatieanalyse maken, welke de leidraad zal zijn voor het tweede en laatste gesprek. Hierna krijg je te horen of jij onze nieuwe collega wordt!

Voor welk bedrijf werk je

Bij Cendris werken mensen die van aanpakken houden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ondernemerschap, aandragen van nieuwe ideeën en open staan voor veranderingen zijn voor Cendris een way of working. Teamplayers die gezamenlijk gaan voor het beste resultaat. Wij geven je de ruimte én flexibiliteit om bij te dragen aan ons succes en ondertussen jezelf te ontwikkelen. Want samen zorgen we voor tevreden klanten.

Vragen?

Wiepie van der Veen

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
Meld je aan

Gerelateerde vacatures