Werken bij Cendris

Customer Operations Manager PostNL Social & Chat (fulltime)

Leeuwarden
40 uur per week

Wat ga jij doen

De volgende award binnenslepen voor PostNL Social & Chat(bot)! Want jij gaat, met je ‘over the top’ kennis van nieuwe kanalen op social media, chat en chatbots, met een team van jonge enthousiaste collega’s met deze afdeling met volle vaart vooruit!

Samen met Sven en Robin, die als teammanager op deze afdeling werken, ben jij verantwoordelijk voor deze afdeling. Met jullie gezamenlijke voelsprieten herkennen jullie de praktische problemen en vinden jullie creatieve en innovatieve oplossingen om deze aan te pakken en te voorkomen. Ook weet je snel en direct te reageren op een hulpvraag vanuit PostNL. Stel; er is brand geweest in een sorteercentrum of er zijn 100.000 pakketten blijven staan door een storing. Dan weet jij samen met je team acties te bedenken en proactief te acteren op social media. Maar bovenal bedenk jij hoe je deze afdeling en de verschillende kanalen ook voor de langere termijn zo efficiënt mogelijk in kan zetten, waardoor de afdeling floreert en vooroploopt en uitblinkt in geniale oplossingen.

Je bent natuurlijk ook de manager van deze afdeling en dus niet alleen met de creatieve zaken bezig. Coachen en ontwikkelen van de teammanagers, het realiseren van alle operationele activiteiten, targets en brutomarge voor je afdeling zijn net zo belangrijk als je “social” input.

Door jouw motiverende manier van aansturen, zullen de KPI’s makkelijk gehaald worden. Zaken als klanttevredenheid, afhandeltijd, kwaliteit en compliancy staan dan centraal. Jij bepaalt de koers en geeft richting. Door je  focus en gestructureerde samenwerking met de ervaren teammanagers behalen jullie als team de gewenste resultaten en verbeteren continu. De kaders van de opdrachtgever zijn leidend, je werkt daarbij intensief samen met de opdrachtgever en operationele en collega’s van andere afdelingen om je doelen te behalen. Je stimuleert en versterkt deze samenwerkingsverbanden.

Je voelsprieten werken dus zowel op “social” als op “niet-social” onderdelen. Je bent in staat om toegevoegde waarde te leveren aan je leidinggevende (operational director) door verbetervoorstellen op operationeel en tactisch niveau te doen. Ook richting opdrachtgever, de servicemanager bij PostNL, waar je functioneel aan rapporteert en die je weet te verrassen door proactief te zijn.

Je geeft direct leiding aan twee teammanagers en indirect leiding aan een projecttrainer, vier coaches en ongeveer 120 contactspecialisten. Je leidinggevende is de operational directeur van Cendris, daarnaast rapporteer je functioneel aan de servicemanager van PostNL.

Zoals je leest moet je veel ballen in de lucht houden. PostNL is een grote organisatie, je hebt veel interne contacten, waarbij je samen met je team zorgt dat alle bootjes dezelfde kant opvaren en dat je opdrachtgever tevreden is. Liever nog net iets tevredener dan hij zelf zou willen. Is dat iets voor jou? Zie jij de koers al die jij wilt varen? Reageer dan vooral!

Wat bieden wij

 • Een salaris tussen €3367 en €4400,-. Bij de inschaling kijken we naar jouw opleiding en werkervaring.
 • Werkuren, die samen met jou worden afgestemd. De openingstijden zijn in ieder geval erg flexibel: ma t/m vrij van 08:00 – 23:00 uur, zaterdag van 08:00 – 19:00 uur en op zondag van 10:00 – 19:00 uur. We hebben zelfs mogelijkheden om ‘s nachts te werken voor de avondmensen, vanwege onze 24-uurs service
 • De ruimte om als ‘ondernemer’ keuzes te maken en beslissingen te nemen om de afdeling the next step te laten maken;
 • Een organisatie waar jij je creativiteit op social gebied helemaal kwijt kan. Echt. Niets is te gek.

Wat vragen wij

 •  HBO werk- en denkniveau
 •  Uitgebreide kennis van en ervaring met social, chat, chatbot en online
 •  Een standvastige stuurman; de zee om je heen is onvoorspelbaar, maar jij weet je koers te behouden en zorgt dat iedereen aan boord blijft. Dit doe je niet door opdrachten te schreeuwen vanaf de brug, maar je staat centraal op het schip en kunt daardoor het beste de mensen sturen naar links of naar rechts om bij de juiste havens aan te meren
 •  Een motivator en inspirator; je viert altijd je successen met je team! Dit doe je op de vrijdagmiddagborrel of tijdens een avondje bowlen of gewoon op de werkvloer met confetti en taart. Je weet precies hoe je moet bewegen in dit hechte team, je bent onderdeel van, maar je bent wel een leider
 • Een creatief brein, zowel in het bedenken van oplossingen en nieuwe werkwijzen als in het ontwerpen en uitwerken van concepten. Jij bent net wat creatiever en denkt out of the box
 • Een onderzoeksmentaliteit; je weet van tevoren hoe de cijfers er voor die week uit gaan zien en hebt tegelijkertijd nagedacht over hoe je daarop gaat sturen en wat je daarvoor nodig hebt en stippelt de koers uit voor de langere termijn

Tijdens de selectie zijn we benieuwd hoe goed jij met cijfers bent en of je weet welke effecten je teweegbrengt door bepaalde knoppen te bedienen. Als je wat verder in de procedure komt mag je ons als opdrachtgever daar in een presentatie alles over vertellen aan de hand van een case.

Voor welk bedrijf werk je

Bij Cendris werken mensen die van aanpakken houden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ondernemerschap, aandragen van nieuwe ideeën en open staan voor veranderingen zijn voor Cendris een way of working. Teamplayers die gezamenlijk gaan voor het beste resultaat. Wij geven je de ruimte én flexibiliteit om bij te dragen aan ons succes en ondertussen jezelf te ontwikkelen. Want samen zorgen we voor tevreden klanten.

PostNL, je kent het wel. Deze organisatie zorgt er iedere dag met veel zorg voor dat pakketten en brieven op tijd bezorgd worden. Voor zowel zakelijke klanten als voor de consument. De webcare afdeling van PostNL bij Cendris is een informele en gezellige afdeling. Samen met je collega’s maak je het verschil voor de klant én zorg je ook voor een gezonde en gezellig sfeer op de werkvloer. Spannend zo’n nieuwe omgeving. Maar maak je geen zorgen, collega’s, coaches en teammanagers staan klaar om jou te helpen. 

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden

Blijf via e-mail op de hoogte

Wanneer je je aanmeldt voor onze job alert, ontvang je periodiek een actueel overzicht van de nieuwste vacatures per e-mail.
Meld je aan

Gerelateerde vacatures